Miss Ringkøbing - Kunstværk af Prins Henrik

 

Miss Ringkøbing er byens nyeste kunstværk, afsløret af kunstneren Hans Kongelige Højhed prins Henrik i maj 2017. Den knap 2m høje bronzeskulptur hed oprindelig Miss Fredensborg, fordi det var det første kunstværk, prinsen havde lavet på Fredensborg  Slot, men ved afsløringen, gav han sin tilladelse til navneændringen, så nu er det Miss Ringkøbing.

Skulpturen var allerede i september 2015 kommet til Ringkøbing og var klar til afsløring, da prinsen måtte aflyse sit besøg på grund af sin søsters død. Derfor var byens borgere blevet så glade for den, der i første omgang var til låns, at de ikke ville af med den. Det lykkedes byrådsmedlem og formand for kommunens kunstudvalg, Gitte Kjeldsen, at skaffe penge nok til, at skulpturen blev indkøbt. Det var også hende, der havde lavet aftalen om lån af kunstværket med prinsen, da regentparret var på besøg i Ringkøbing i september 2014.

Med til historien om Miss Ringkøbing hører, at der til afsløringen af kunstværket blev brugt et smukt blåt stykke velour, og det var prinsen så glad for, at han lånte det, da regentparret i juni havde guldbryllup, så han kunne bruge det, da han afslørede sin gave til dronningen, nemlig en noget større udgave af Miss Fredensborg i Fredensborg Slots park.

 

Miss Ringkøbing