Vær aktiv i Ringkøbing

 

Cykling og mountainbike

For mange mennesker er det blevet rigtig populært at bestige jernhesten og få sig en god tur på den ud i naturen for motionens skyld og for at nyde den friske luft. Både i og omkring Ringkøbing er der en række gode muligheder for at få en dejlig cykeltur.

For det første kan man jo cykle rundt i byens mange gamle og fine gader, gøre ophold på havnen og køre lidt rundt der. Man kan også cykle langs fjorden ud til Sorte Bakker og endda længere ud østpå, hvis man får lyst til et glimt af det nye projekt Ringkøbing K.

Cyklister kan også drage ud i hundeskoven øst for byen, hvor der blandt andet findes en mountainbike bane lidt ud over det sædvanlige i et kuperet terræn og med masser af udfordringer.

Det er også muligt at cykle vest på og ad en sti ved fjorden køre helt til Søndervig enten direkte eller via den smukke Baggers Dæmning.

 

Surfing og kitesurfing

Ringkøbing Fjord er ikke at sammenligne med havvandet ved Klitmøller – også populært kaldet for Cold Hawaii. Men alligevel må fjorden betegnes som et super sted at surfe, og rigtig mange benytter fjordens vand til enten windsurfing eller kitesurfing i al slags vejr. De fleste med Sorte Bakker som udgangspunkt.

Sorte Bakker ligger i den østligste udkant af Ringkøbing By, og vandet der fungerer bedst til både wind- og kitesurfing ved vindretninger mellem vest-nordvest og øst-sydøst, mens øvrige vindretninger er fralandsvind af svingende kvalitet til at udøve vandsport. Det inderste af bugten mod øst er bedst til kitesurfing på grund af den lave vanddybde.

I Sorte Bakker er der også fine parkeringsmuligheder flere steder og ikke mindst omkring faciliteterne ved Ringkøbing Surfklub, der har hjemme der med et dejligt hus til udstyr og en dejlig plads omkring huset.

 

Sorte Bakker Badestrand

Der er rige muligheder for at tage en dukkert i Ringkøbing Fjord, og det bedste sted er stranden ved Sorte Bakker, her er vandet lavt og det er ideelt for børnefamilier. Børnene kan boltre sig med badedyrene under behørigt opsyn. Nedenfor trappen er der lavet en rigtig lille sandstrand og en badebro ud i fjorden, som gør det muligt at komme ud på dybere vand.

De sorte bakker var oprindeligt lyngklædte og derved fremtrådte de som sorte sømærker, der blev brugt til at navigere efter, deraf navnet Sorte Bakker.

 

Lystifiskeri

Der er en række fine steder at praktisere lystfiskeri ved Ringkøbing. Både i åer og ved gode fiskesøer.

Eksempelvis er det meget populært at gå langs med Hover Å (husk at have et gyldigt fisketegn) og få adskillige timer til at gå i forsøget på at lande en god og stor fisk.

Man kan også af og til iagttage lystfiskere langs Vonåen, og så er der de dejlige fiskesøer med Oxriver som en af de helt store. Den er placeret ved Stampevej i No i et dejligt naturskønt område, der er omkranset af høje volde, så der altid er læ. Oxriver er med sine seks søer og over 1.000 meter smukt å-løb blandt Danmarks største Put & Take vande. Der bydes på fiskeri for enhver smag.

Mange besøger også familieparken i Hee, hvor der også kan drives fiskeri i Put & Take sø. Det samme er tilfældet med den 12.500 kvadratmeter store Put
& Take sø ved Mejlbygård ved ringvejen tæt på Ringkøbing. Også dette sted ligger idyllisk i et naturskønt område.

 

Hundeskoven

Schuberts plantage, også kendt som hundeskoven, er en halvt indhegnet stor skov kun få kilometer fra Ringkøbing, hvor der er plads til alle.

Søger du en mountainbike bane ud over det sædvanlige, finder du her en rute med kuperet terræn og masser af udfordringer. En rute, der udfordrer selv den bedste. Hundeskoven er også et område, hvor din hund må færdes frit og mødes med andre hunde. Til børnene er der lavet en dejlig naturlejeplads med forskellige redskaber, der gør turen i skoven til en aktiv og sjov oplevelse.

Er du til orienteringsløb, har skoven en rute. Ved indgangen til skoven eller ved Ringkøbing Camping kan du låne et kort med indtegnede poster, nu gælder det bare om at nå frem til alle posterne på kortest mulig tid.

Hundeskoven, en skov med oplevelser for hele familien.