Fiskehuset - Den gamle Fiskeauktion

Over for havnekontoret ligger Fiskehuset, som oprindelig blev bygget til fiskeauktion. Det var i 1932, at fiskeeksportør P. Jensen Poulsen fik bevilling til at holde fiskeauktion, og det var den første i hele landet.

Først blev auktionerne holdt under åben himmel, men der gik ikke længe, før der blev opført et lille hus, og det er siden udvidet flere gange. I 1976 blev det meldt ud, at fiskeauktionen i Ringkøbing skulle lukke, fordi der ikke var indtjening nok for auktionsmesteren. Det blev fiskerne så oprørte over, at Ringkøbing og Stadil fjordes Fiskeriforening overtog auktionen, og fortsatte frem til begyndelsen af det nye årtusinde, men så var det slut. Der blev landet så få fisk i Ringkøbing, at de blev samlet i et skur på Fiskerstræde og derefter kørt til auktionen i Hvide Sande.

Bygningen på havnen kom dog ikke til at stå tom, for Hanne Lauridsen lejede den af kommunen og indrettede Fiskehuset med salg af fisk og fiskeretter, som man kan nyde i en lukket afdeling, som blev bygget til i 2016-17, og i godt vej udenfor med udsigt over havnen. Fiskehuset blev solgt til Bjarne Nielsen i 2017, og han gav i 2019 forretningen en renovering.

 

Fiskehuset Ringkøbing