Velkommen i Købstaden Ringkøbing

 

Ringkøbings historie går langt tilbage i tiden. Den officielle dato for grundlæggelsen er 1443, hvor byen fik genbekræftet sine købstadsrettigheder. Dette fejrede man i 1943, hvor en indsamling gjorde det muligt at rejse bybrønden. Den blev opsat ud for Hotel Ringkøbing, men blev senere flyttet til
den nuværende placering.

Ringkøbing er kendt på hele vestkysten som en rigtig god handelsby. Vi har et helt unikt handelsliv, for en by af vores størrelse. Du kan vælge imellem
mere en 50 specialbutikker, 20 spisesteder og cafeer og hele 7 store dagligvare butikker. Overalt lægger vi vægt på den gode service, og I får altid et smil med i handelen, som vi håber kan give jer en helt speciel indkøbsoplevelse.

For at gøre jeres besøg i Ringkøbing endnu mere spændende arrangerer vi året igennem en række aktiviteter for både børn og voksne, som kan give alle nogle gode oplevelser at huske tilbage på.

Vi er stolte af vores handelsby og glæder os til at vise den frem for dig.

 

Den gamle Købstad

Du er knap nået til Ringkøbing, før du betages af de gamle, lave rødstenshuse, de brostensbelagte gader, havnen og de spændende detailbutikker.
Ringkøbing er en af de ældste og mest velbevarede købstæder i Danmark, og ligger flot i landskabet langs den smukke Ringkøbing Fjord. 

Den gamle bymidte med torvet og kirken som omdrejningspunkt er utrolig smuk og velbevaret. Alt i byen er nænsomt restaureret, og der gøres rigtigt meget for at bevare store dele af "det gamle Ringkøbing" i den oprindelige form. Resultatet er tydeligt, når man slentrer rundt i centrum. 

Torvet i Ringkøbing prydes af det gamle rådhus, hvor du i dag finder Ringkøbing Handelsforening, og af Hotel Ringkøbing, der er indrettet i en flot bindingsværk- bygning fra ca. 1600. Omkring torvet er hyggelige udskænkningssteder, hvor man slapper af til musik i sommermånederne. Byen summer af mennesker, der nyder det store udvalg af butikker og de forskellige aktiviteter, som Handelsforeningen løbende arrangerer.