Forrige nyhed Næste nyhed
tirsdag den 25. juli 2017

Træsymposium, godt fra land.

Jacob Muldkjær Rasmussen

2232
25 juli

Træsymposium er en af de aktiviteter som vi gerne ser år efter år, det er ret imponerende at vi i Ringkøbing kan tiltrække nogle af verdens bedste træ skultører.
Som kommer, ikke bare for at lave skulture, men også for at hygge sig med ligesindede, og lære af hindanden. Symposiumet er nemlig meget mere, en social begivenhed end et job for de som deltager, noget som kommer til udtryg i deres værker som har ry for at blive meget spetakulere.

Værkerne kan købes løbende, og tør man kan man vente til der er fernisering lørdag d. 29. Juli kl. 13.00 på pladsen ved havnen hvor ugens arbejde også foregår, men man skal ikke vente for længe, for alle skulpture bliver som regl solgt og der er da også allerede solgt 2.

Dagbladet skriver:

Mandag formiddag startede det syvende træsymposium med et brøl på havnen i Ringkøbing, og som sædvanligt var det også godt vejr.

- Det plejer det faktisk at være, sagde initiativtager Otto Pilgaard, da Dagbladet kiggede forbi havnepladsen ved 14-tiden.

- Et år regnede det meget lige op til træsymposiets start, men jeg sagde til de bekymrede, at bare rolig, det skal nok blive fint. I spøg, godt nok. Men præcis klokken 10, da vi startede, blev det tørvejr, og det var det hele ugen.

OG:

Om det var det ideelle vejr til træskulpturarbejde, der var årsagen, er ikke til at sige, men kunstnerne var nået usædvanligt langt allerede på førstedagen.

- Det virker, som om de ved, præcis hvad de vil, sagde en tilfreds Otto Pilgaard.

Det gjorde potentielle kunder tilsyneladende også. På en tavle hang en liste over kunstnere og værker, og der var allerede sagt to "solgt"-krydser.

Læs hele artiklen ved at klikke her eller se Poul Osmonds video fra opstarten her under:

Forrige nyhed Næste nyhed