Forrige nyhed Næste nyhed
onsdag den 06. juni 2018

Kunsthåndværkermarkeder i Ringkøbing 2018


3030
06 juni

Kunsthåndværker markederne udvider til sæsonen 2018

Kunsthåndværkermarkederne i Vester Strandgade i Ringkøbing udvider i år til 7 mandage i juli og august.

”Slut med at sove Tornerosesøvn her i én af vor gamle købstads allersmukkeste gader!”. Det siger og mener, ganske bramfrit, en storsmilende smykkedesigner, Lone Keilberg. I flere år har den tilflyttede ildsjæl haft butik og smykkeværksted netop i Vester Strandgade.

Som gymnasieelev var Lone på studierejse til Paris, og oplevede dér for første gang det spændende og sprudlende handelsliv og menneskemylder i latinerkvarteret i den franske hovedstad.

Senere slog Lone sig ned i vores regionshovedstad, Aarhus – ”Smilets By” – som i 2017 var Europæisk Kulturhovedstad. Også her fik hun livet og den intime atmosfære i de smalle gader og på de små pladser ind under huden.

Turister fra hele verden har ad åre heldigvis opdaget, at ligesom franske Paris og danske Aarhus, er også Ringkøbing en masse værd!

”Samme ganske ustressede menneskemylder oplever vi i hele byen hver eneste dag i sommermånederne. Ikke mindst her i Vester Strandgade, der er tusindvis af turisters foretrukne slentre-rute mellem vores idylliske torv og havnen”, siger den entusiastiske tilflytter-vestjyde.

I ’den lille vestjyske hovedstad’ er der ikke langt fra idé til handling. Det tog ikke Lone Keilberg lang tid at overbevise Ringkøbings købstadschef, gadens handelsdrivende og 20-25 kunstnere og designere fra hendes store netværk, at i sommeren 2017, skulle der være Kunsthåndværkermarked for første gang. Det blev så stor en succes, at markederne derfor er udvidet til 7 mandage i år, første gang den 9. juli.

 

Om Kunsthåndværkermarkederne i Ringkøbing

Syv mandage i sommermånederne juli-august, i ugerne 28-34, med start mandag den 9. juli, forvandles de gamle brosten i V. Strandgade til gågade til tidsrummet 10.00-17.30. Gadens forretninger rykker udendørs, og kunstnere og kunsthåndværkere fra nær og fjern opstiller deres boder og arbejdende værksteder i gaden.

Forrige nyhed Næste nyhed

Nyheder
Seneste
Egoistbogen kan købes fra 29. oktober
Kærligheden trak Connie fra Imerco Home mod Ringkøbing
Bevingede gæster hos Hotel Ringkøbing
Aktiviteter
Kommende Arkiv
Koncert i Ringkøbing Kirke og Kirkehus
Wild West Open by Night
Beer & Whisky Walk