Forrige nyhed Næste nyhed
tirsdag den 21. november 2017

Hvad mener ungdomen der skal forandres ?

Jacob Muldkjær Rasmussen

1586
21 november

På torvet kan du ser resultatet af Hover Torsteds Emneuge om Reformationen

 

Ideen med hele emneugen har været at skabe en forståelse for Reformationen og den forskel den gjorde for mennesker i Europa. At Reformationen blev startskuddet til skolegang, selvstændig tænkning og mere næstekærlighed. Derudover har det været vigtigt for de to lærere, at eleverne fik en oplevelse af, hvor vigtigt det er at kunne forholde sig til sin omverden – også med kritiske briller – for det var netop, hvad Martin Luther gjorde, og det skabte en masse gode forandringer for almindelige mennesker.   

 

Hele ugen har 6.-7. kl. på Hover-Torsted Friskole beskæftiget sig med Martin Luther, De 95 teser, afladsbreve, blækskrivning, bogtrykkerkunsten – altså en masse historiske elementer, der i sin tid førte til Reformationen.

Mandag så eleverne en film om Luthers liv og indflydelse på kristendommen, og senere prøvede de at skrive blækskrivning og skrive fadervor af et par gange, sådan at det blev klart, hvor besværligt det har været at massekopiere en tekst inden trykken blev en realitet.

Tirsdag var vi på udflugt. Først til Esbjergs grafiske trykkeri og senere Ribe Domkirke og dets museum omkring Reformationens betydning i DK.

Onsdag gik eleverne i gang med at producere. De fik hver især en dør, som skulle have en masse patina, inden den skulle males (Der blev ridset og lavet buler i dørene med sten og økser). Hen på eftermiddagen skulle der skrives teser – nemlig elevernes egne holdninger til, hvad de, ungdommen anno 2017, mente, der skulle forandres i deres hverdag, i Danmark eller på verdensplan. Man kunne vælge at skrive inden for fem emner: Miljø, samfundsskabt ulighed, moderne kommunikationsteknologi, krig og fred og mennesket i dag.  

Torsdag skulle dørene males, og her var det vigtigt, at eleverne arbejdede meget med de forskellige lag og farvenuancer, således at dørene fik så gammelt og realistisk 1500-tals look som muligt.

Fredag blev brugt på at finpudse og færdiggøre teserne, sådan at de kunne blive slået op på elevernes egne døre.

Du kan læse hvad dagbladet skriver ved at klikke HER

Forrige nyhed Næste nyhed