Westjysk Smag ApS

Westjysk Smag likør

Vi er et lille familiedrevet likør og eddike bryggeri med en årlig produktion på knap 6.000 liter likør og knap 3000 liter eddike. Vi lever efter devicen om, at ting ta’r tid, derfor lader vi vores likører gærer i mindst 10 måneder på vildgær fra vores egen æblelund. Eddiken er en likør vi gærer ned til ca 8 % alkohol og tilsætter en eddikemor. Eddiken gærer i yderligere 18 måneder inden den er klar til at hælde på flaske.

Westjysk Smags likører indeholder ingen tilsat alkohol. Vi mener, det er en skam, at smagen af alkohol overdøver råvarerne. Likørene har en alkoholprocent på 14 %, fordi den naturlige gæring stopper her. Vi varmebehandler vores likør og eddike inden vi hælder på flaske for at undgå sulfitter.

Vi bruger kun råvarer, vi selv kan finde og dyrke på gården; det har stor betydning for os at vores likør og eddike er lokale og smager af Vestjylland. Vores jord er usprøjtet og fordeler sig over æblelund, småskov og vådområde. Vi filtrerer ikke vores likør, fordi det vil ændre den gode smag, derfor kan der forekomme bundfald.