NATURKRAFT åbner

fredag den 12. juni 2020

269
NATURKRAFT åbner
12 juni

NATURKRAFT åbner 12. JUNI 2020

Det endelige program for åbningen af Naturkraft planlægges i øjeblikket. Porten til Naturkraft går op 12. juni klokken 14.00.

 

Naturkraft skal ruste gæsterne til den grønne omstilling ved at skabe en bedre forståelse for naturens kræfter. Åbningen er planlagt til 12. juni - naturligvis med forbehold for Covid-19-situationen.

Åbningen af Naturkraft er kulminationen på 10 års intens udvikling, tre års målrettet byggeri og en samlet investering på mere end 300 mio. kr. i verdens første oplevelsesarena af sin art.

12. juni slår oplevelsesarenaen for naturens kræfter ved Ringkøbing dørene op, en uge senere end planlagt som følge af forårets nedlukning af Danmark.

”Vi glæder os til at vise resultatet af alt det, vi har gået og drømt om. Vi har skabt en unik arena, hvor gæsterne kan lege sig til viden om, hvordan naturen hænger sammen - og på den måde få øjnene op for, hvilket aftryk man selv sætter i verden,” siger administrerende direktør Peter Sand, der har været med på hele den 10 år lange rejse frem til virkeliggørelsen af Naturkraft.

"Det har været helt fantastisk at opleve, hvordan en god ide er blevet til virkelighed. Det har krævet både mod og tålmodighed og en vis portion vestjysk stædighed at nå i mål," siger Niels Erik Kjærgaard, der i dag er bestyrelsesformand i Ejendomsfonden Naturkraft. Som tidligere kommunaldirektør i Ringkøbing-Skjern Kommune har han også været helt tæt på processen gennem hele tilblivelsen.

Naturkraft skal være med til at gøre de ambitiøse politiske verdensmål til hverdagsmål ved at gøre os alle klogere på naturens kræfter. På den måde kan alle - selv i det små i vores hverdag - bidrage til den grønne omstilling. Gæsterne i Naturkraft kan blandt andet få inspiration til affaldssortering, genanvendelse og reducering af plastikforbrug. Gennem et nyt madkoncept i arenaens café tages de besøgende med på en opdagelsesrejse, hvor de kan se, hvor bæredygtige deres spisevaner er, ved hjælp af et CO2-hjul.

” På få år har Naturkraft rejst sig fra en vision på et stykke papir til et monument på det, der tidligere var en bar mark lige uden for Ringkøbing. Kommunen har fået en ny attraktion i verdensklasse, der både formår at sætte gang i tankerne om bæredygtighed hos gæsterne og kan være med til at sætte skub i den grønne dagsorden,” siger Hans Østergaard, borgmester i Ringkøbing-Skjern Kommune.

 

Læs mere på www.naturkraft.dk